Tschida voor de 9de keer verkozen als ‘Best Sweet Wine Maker Of The Year’

Illmitzer-wijnbouwer  voor de zesde keer aan de Top van de Wereldwijnen

Op en tijdens de International Wine Challenge (IWC) in Londen werd Hans Tschida als “Sweet Winemaker of the Year 2019” bekroond. Deze  competitie wordt beschouwd als de belangrijkste en meest invloedrijke ter wereld.

Wenen, 12 juli 2019

“Outstanding”, bedoelden Charles Metcalfe en Tim Atkin MW, beiden  co-voorzitters van de International Wine Challenge (IWC), toen zij Hans Tschida voor de zesde keer als “Sweet Winemaker of the the Year”  nomineerden.
Naast deze wereldberoemde onderscheiding  kreeg  deze wijnbouwer uit Burgenland ook de “Austrian Sweet Wine Trophy”  voor zijn  “Sämling 88 Beerenauslese jaargang 2015”, twee gouden medailles, vier zilveren medailles en twee bronzen medailles. De trofee werd op dinsdag 9 juli in ontvangst genomen door de vrouw Lisa en dochter Daniela Salzl-Tschida van Hans Tschida, als onderdeel van het IWC Awards-diner in het Grosvenor House Hotel in Londen. Hans Tschida over zijn grote succes: “Ik ben heel blij. Zoete wijn is gewoon een goede zaak, en het is geweldig als het wordt herkend. “Hans Tschida heeft wederom internationale aandacht gebracht voor Illmitz en zijn regio, en voor heel Oostenrijk.
Groot succes ook in Oostenrijk. Geen belangrijke prijsuitreiking zonder Hans Tschida. Dit jaar won hij al twee grote prijzen in Oostenrijk: nl.  Nationale winnaar van Burgenland met zijn  Muskat Ottonel Auslese  2018 en Salonwinnaar met zijn Sämling 88 Trockenbeerenauslese 2017 op het Salon Österreich Wein. Dit wordt beschouwd als de “belangrijkste Nationale competitie/kampioenschap”.
De IWC-procedure. Duizende wijnen uit veertig landen werden geproefd door IWC-juryleden, waaronder Masters of Wine, internationale wijnproducenten, wijnhandelaren en vakjournalisten. Zes voorzitters waren aanwezig bij de jury: Sarah Abbott MW, Tim Atkin MW, Oz Clarke, Dr. Jamie Goode, Charles Metcalfe en Peter McCombie MW. Elke potentiële medaille-wijn moest twee proeverijen passeren om uiteindelijk een prijs te ontvangen. Gouden Laureaatwijnen  moeten 95 tot 100 punten verdienen, zilver wint van 90 tot 94 punten, voor een bronzen medaille zijn 85 tot 89 punten vereist.
Het wijnhuis Hans Tschida beheert vijfendertig hectare wijngaarden in Burgenland Seewinkel, de belangrijkste variëteiten zijn Sämling 88 (Scheurebe), Welchriesling, Chardonnay, Muscat Ottonel, Traminer en Weissburgunder.

Share this Post!

About the Author : Werner

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.